John
Site Admin
Posts: 1827
Joined: 05 Sep 2010, 00:12
Location: Aarhus, Denmark
Contact: Send private message Website

Flight Sim World

Nu bliver det spændende! Dovetail Games har annonceret "Flight Sim World" (FSW) til udgivelse inden for få uger via Steam. Der er nok ingen tvivl om, at den ligesom den "aflyste" Dovetail Games Flight Simulator" bygger på FSX-koden, men det bliver alligevel spændende, om man vil opleve den som en helt ny sim. 64-bit er det da i hvert fald, og at dømme efter de få billeder, der kan ses på det nye website, ser det lovende ud:

Website:
https://flightsimworld.com/

Facebook:
https://www.facebook.com/flightsimworld/
John
SimNord
computermensch
Posts: 5
Joined: 21 Dec 2015, 20:38
Contact: Send private message

Re: Flight Sim World

Ja, den bygger nok på eller er inspireret af FSX-kilde kode jf. steam-migreringen: https://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft ... _Simulator

Men da Lockheed overtog Microsofts forsøg på at gøre entre i aviation- og aerospace industrien (Microsoft ESP - i praksis også FSX), så skrev "Beatle" (en MS SW-ingeniør) på sin egen blog og også lidt på fsdeveloper,
at han først var freelance for Lockheed og siden ansat med en del af de andre - og fik i øvrigt et pilotcertifikat med i handelen. Han kunne herefter ikke skrive så meget mere.

Det han skrev dengang var om den enorme kodebase - op til et par årtier tilbage og hvor lang tid det ville at skifte til 64-bit og i øvrigt at modernisere koden.

Nu får vi 2 x gange 64-bit. Og det bliver interessant, da begge miljøer ser ud til at beg¨å noget teknologiskifte på platformene, eks. om addons bare vil køre videre som de er. Der skal måske laves lidt justeringer.

Det vil være fint at få porteret et dansk miljø til VFR flyvning. MS Flight døde på det - Hawaii?! IFR er kedeligt, hvis ikke man er superinteresseret i at lande på hangarskibe i mørke.

Når 64-bit kommer ud beygnder jeg nok mit OO-projekt med at kunne sætte konfigurationer hurtigt gennem templates og evt. scripting i Powershell, der kan passe til flyindustriens behov eller realistiske scenarier.


P.s. Jf. "er flight simmere kørt i hangaren":

Håber flere vil begynde at dukke op på det her forum, men det skal gøres mere synligt for simmere ... lige nu fsonline.dk er næsten død målt på aktivitet. Og folk finder desværre ikke stedet her. Så overvej evt. en alternativ indgang, der også linker ind til forummet - men rammer fs, fligt, sim o.lign. i url'en. :)

En anden mulighed er at få rebootet forumet fsonline.dk, et sted folk kender, efter Claus pludselig valgte noget helt andet og hoppe ud af det, da han var en primær drivkraft der? Lars har ikke tid til at drive forum'et heller. Eks. ikke engang forsiden af fsonline.dk virker ... så det modtager meget lidt tid bare til at rette så simple fejl og dukker heller ikke op på Google.

Så jeg tror ikke de er kørt i hangaren. Men tingene løser sig ikke sig selv efter primusmotor på fsonline.dk afgik - og havde trukket mange opgaver til sig. Der skal tilsyneladende gøres noget som virker effektivt/værdifuldt - helt ned til hvordan man finder frem til fsim-miljøet i DK igen, altså evt. også noget som strækker udover din interesse. Så det bliver nok svært at gøre det alene. Eks. Lars, dig, mig, andre. Det er vel lidt ligesom at drive en klub for de særligt interesserede - med de udfordringer det giver.

Altså, der er nok brug for at reorganisere igen somehow.

Et eksempel på problemet:
Nyt dansk freeware projekt postet på fsonline.dk i fælles forum/interessestedet: viewtopic.php?f=5&t=418
Så er der færørene og Motzfeldt med Grønland. I teorien og måske også i praksis det samme for Sverige og Norge. Altså at få alle posts på VFR samlet.

Alternativt kommer autogen gennem 3D fra https://www.google.dk/?gws_rd=cr,ssl&ei ... g#q=gis+3d eks. https://www.aarhus.dk/da/erhverv/kort-o ... model.aspx
evt.understøttet af photonmapping og lignende algoritmer ... eks. på algoritmerne findes i produktet keyshot (dog et gfx værktøj): https://www.youtube.com/results?search_query=keyshot

"Netflix" til Prepar3d o.lign (hvis vi taler forbrugermarkedet):

Måske kommer et abonnement på et tidspunkt med en flad licens model aka Spotify - hvor indholdet køres ind. Vi kan se det på biblioteksområdet til bl.a ungdomsuddannelser herhjemme,
hvor der kører en stor konference i næste uge i KBH for biblioteksansvarlig. P.t. bruges systemer til at administrere udlån, men rygtet siger at det vil være nemmere at lade institutionerne lave
abonnementer og så også øget forbruget hermed. Men det var lidt om fremtiden for digitalisering af uddannelsesmedier - hvor forlagene/udgiveren sidder på det - og ikke softwarehusene til forretningssystemerne.
De dyre systemer forsvinder og arbejdet med at administrere udlån, salg og licenser.

Return to “General discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests